ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗ

Εκτός από τα αντικλεπτικά συστήματα, η EYECAT δραστηριοποιείται επίσης στα συστήματα πυρανίχνευσης, αφού η έγκαιρη ανίχνευση μιας πυρκαγιάς μπορεί να σώσει όχι μόνο την περιουσία σας αλλά και την ίδια σας τη ζωή.

 

 

 


Διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στον τομέα πυρανίχνευσης προσφέρουμε τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • Ανίχνευση καπνού, φωτιάς ή αύξηση θερμοκρασίας
  • 24ωρη επιτήρηση του χώρου μέσω κεντρικού πίνακα πυρανίχνευσης ή του πίνακα συναγερμού
  • Αυτόματο Έλεγχο με χρήση ηλεκτροβάνων σε περίπτωση ανίχνευσης διαρροής
  • Αυτόματη Κατάσβεση μέσω υδροπνευματικού συστήματος πυρόσβεσης.
  • Ανίχνευση υγραερίου, εκρηκτικών αερίων, τουλουώλης και άλλων χημικών παραγώγων.

Δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην ανάγκη για αξιοπιστία και τεχνοοικονομία, η EYECAT εγκαθιστά κυρίως συστήματα της Olympia Electronics, χωρίς να αποκλείουμε την τοποθέτηση συστημάτων πυρανίχνευσης από άλλους οίκους όπως η Cooper Univel, η Kilsen …

Πίνακες Πυρανίχνευσης
Οι πίνακες πυρανίχνευσης διακρίνονται σε δύο τύπους: Συμβατική Πυρανίχνευση και Διευθυνσιοδοτούμενη Πυρανίχνευση

Συμβατική Πυρανίχνευση
Τα συμβατικά συστήματα πυρανίχνευσης χρησιμοποιούνται ευρέως στις πιο πολλές εγκαταστάσεις, κυρίως λόγω του χαμηλού κόστους. Διαθέτουν πίνακες με ζώνες: Ο κάθε χώρος, ανάλογα με την εγκατάσταση, χωρίζεται σε τμήματα και κάθε τμήμα αντιστοιχεί σε μια ζώνη. Ένας συμβατικός πίνακας πυρανίχνευσης που διαθέτει τέσσερις ζώνες, μπορεί να διαθέτει από έναν μέχρι αρκετούς πυρανιχνευτές σε κάθε μια ζώνη. Σε περίπτωση αναγγελίας φωτιάς μέσω κάποιου πυρανιχνευτή, ο πίνακας παρέχει ένδειξη στην αντίστοιχη ζώνη και ενεργοποιεί συσκευές εξοπλισμού αναγγελίας όπως, φάρους, σειρήνες, κουδούνια κλπ. Κάθε ζώνη μπορεί να έχει ανιχνευτές καπνού, ανιχνευτές εκρηκτικών αερίων, μπουτόν αναγγελίας φωτιάς κλπ.

Διευθυνσιοδοτούμενη Πυρανίχνευση
Τα διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης διαθέτουν βρόγχους (loops). Σε κάθε βρόγχο το καλώδιο ξεκινάει και επιστρέφει στον πίνακα και έχει πυρανιχνευτές οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι με μία μοναδική διεύθυνση. Έτσι, υπάρχει σαφής πληροφορία για το σε ποιο σημείο μπορεί να υπάρχει εστία φωτιάς ή καπνός.

Η διευθυνσιοδοτούμενη πυρανίχνευση έχει εφαρμογές σε κτίρια γραφείων, καθώς ένας κεντρικός πίνακας ελέγχει πολλά γραφεία σε διάφορους ορόφους. Επίσης, σε ξενοδοχεία όπου μπορεί να δώσει άμεσα συναγερμό και αριθμό δωματίου καθώς και σε άλλες αντίστοιχες εφαρμογές. Σε περίπτωση αναγγελίας φωτιάς μέσω κάποιου πυρανιχνευτή, ο πίνακας αναφέρει την συγκεκριμένη διεύθυνση και τον χώρο που της αντιστοιχεί και ενεργοποιεί συσκευές εξοπλισμού αναγγελίας όπως σειρήνες, φάρους, κουδούνια κ.λπ.

Επικοινωνία

Δελφών 175
Τ.Κ. 54248, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 310485
Κιν.: 6977 407928 (Ραπτόπουλος Νίκος), 6944 427996 (Κοντονικόλας Ανδρέας)
Fax: 2310 310467
E-mail: info@eyecat.gr, info@synagermoi-thessaloniki.gr