ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης (CCTV) προσφέρουν τη δυνατότητα οπτικής επιτήρησης οποιουδήποτε εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου σε πραγματικό χρόνο (ζωντανή εικόνα), ενώ την ίδια στιγμή πραγματοποιούν την καταγραφή και αποθήκευση όλων των εικόνων.

Πώς γίνεται η καταγραφή

Η καταγραφή είναι το βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να διαθέτει ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Χωρίς την καταγραφή, ένα σύστημα θεωρείται «τυφλό», αφού σε περίπτωση που σημειωθεί κάποιο συμβάν δεν θα είστε σε θέση να ανατρέξετε και να κάνετε αναπαραγωγή του σχετικού βίντεο, ώστε να μπορείτε να δείτε τι ακριβώς συνέβη.

Η καταγραφή γίνεται από έναν ψηφιακό καταγραφέα, ο οποίος αποθηκεύει τα δεδομένα (εικόνα και ήχο) σε έναν σκληρό δίσκο. Ο καταγραφέας είναι είτε αυτόνομος (stand-alone DVR) είτε είναι ένας υπολογιστής (PC-based). Η διάρκεια της καταγραφής είναι κατά μέσο όρο 30 ημέρες και στη συνέχεια τα νέα δεδομένα εγγράφονται πάνω στα παλαιότερα. Η ακριβής διάρκεια εξαρτάται από την χωρητικότητα του σκληρού δίσκου, την ποιότητα εγγραφής και το format εγγραφής.

Το κόστος ενός κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης δεν είναι μεγάλο, ωστόσο οι καταναλωτές πρέπει να δείξουν προσοχή στα φθηνά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ενδεικτικά, το κόστος ενός καταγραφέα και τεσσάρων καμερών υπολογίζεται περίπου στα 700 ευρώ.

Το είδος των καμερών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ποικίλλει ανάλογα με τις ανάγκες. Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες και πιο οικονομικές κάμερες είναι οι εσωτερικές κάμερες θόλου (mini dome), ωστόσο διατίθεται μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα CCTV. Για παράδειγμα, υπάρχουν κάμερες μέρας – νύχτας (day/night), αδιάβροχες με υπέρυθρες ακτίνες (nfrared illumination), με κίνηση και μεγέθυνση (Pan/tilt/zoom) ή κρυφές στο μέγεθος ενός στυλό ή ρολογιού.

Επικοινωνία

Δελφών 175
Τ.Κ. 54248, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 310485
Κιν.: 6977 407928 (Ραπτόπουλος Νίκος), 6944 427996 (Κοντονικόλας Ανδρέας)
Fax: 2310 310467
E-mail: info@eyecat.gr, info@synagermoi-thessaloniki.gr